У Путіна готуються до ціни на нафту 20 доларів за барель

Середа, 16 вересня 2015, 20:13

Міністерство фінансів розглядає сценарій падіння ціни на нафту до 20 доларів за барель, але цей період буде короткочасним.

Про це повідомив в ефірі телеканалу "Росія 24" заступник голови Мінфіну Максим Орєшкін, пише ТАСС.

"Короткостроково такий сценарій можливий, але зрозуміло, що це не питання 3 років", - сказав він.

При цьому Орєшкін відзначив, що фахівці вважають цей сценарій малоймовірним, і навіть якщо він настане, "події на нафтовому ринку будуть розвиватися дуже швидко, і ринок збалансується миттєво".

Реклама:

Ціна нафти 50 доларів за барель може прийматися за базовий сценарій в найближчі роки, вважає заступник міністра фінансів Росії.

Викликати короткочасне зниження цін на нафту може той факт, що зараз обсяг видобутку в світі знаходиться на рівні вище попиту.

"У разі переповнення резервів нафти, вільних потужностей, принаймні, нафти в окремих регіонах, це може привести до серйозного короткострокового зниження цін на нафту", - вважає заступник міністра, зауваживши, що 20 доларів за барель - це той рівень, при якому витрати будуть вище рівня прибутку.

"Падіння до цього рівня викличе фізичне закриття низки родовищ. Форсоване. І ринок почне в такому жорсткому режимі приходити до нового рівня видобутку, який буде відповідати рівню попиту", - зазначив він.

"Те, що відбувається зараз при поточних рівнях цін на нафту, (означає, що) балансування вже почалося", - сказав Орєшкін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!