Нацбанк вирішив купувати валюту на аукціоні

Середа, 16 вересня 2015, 18:33

З метою накопичення міжнародних резервів Нацбанк планує найближчим часом розпочати практику проведення аукціонів з купівлі іноземної валюти.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Купувати валюту без ризику негативного впливу на обмінний курс гривні регулятору дозволяє багатомісячна стабілізація валютного ринку, а також очікуваний значний приплив в країну валютних надходжень від продажу нового врожаю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, придбання валюти регулятором відбуватиметься у невеликих обсягах.

Реклама:

"Сума валюти, яку купуватиме НБУ, складатиме до 10 мільйонів доларів на день. Іншими словами, регулятор може придбати, наприклад, 5 або 7 млн доларів - залежно від суми, яку учасники пропонуватимуть за прийнятною ціною, - пояснює Директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко. - Це також дозволить уникнути тиску на обмінний курс гривні".

Планується, що це будуть аукціони, в яких зможуть приймати участь всі банки. Вони зможуть подавати декілька заявок за різними курсами, і Нацбанк буде задовольняти заявки, починаючи з найнижчого курсу продажу інвалюти.

При цьому регулятор лишає за собою право визнати аукціон як такий, що не відбувся, якщо від банків надійдуть неприйнятні пропозиції.

Нагадаємо, з початку 2015 року НБУ придбав на міжбанківському валютному ринку 1,3 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: