"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лівія збільшить видобуток нафти до 2020 року в 5 разів

Середа, 16 вересня 2015, 16:58

Лівія планує збільшити видобуток нафти до 2020 року в п'ять разів - до 2 мільйонів барелів на день.

Про це заявив голова Національної нафтової корпорації, контрольованої обраним урядом, Нагі Ельмаграбі в інтерв'ю Bloomberg, пише Прайм.

Лівія, що володіє найбільшими запасами нафти в Африці, добувала близько 1,6 мільйона барелів нафти на день до повстання в 2011 році.

Тепер країна є найменшим виробником в ОПЕК, її видобуток становив у серпні 355 тис барелів на день, випливає з даних Bloomberg.

Реклама:

Віце-прем'єр Лівії Абдель ель-Бадрі на конференції у Валлетті заявив, що міжнародно визнаний уряд Лівії покарає компанії, що працюють з конкуруючим кабінетом міністрів в рамках боротьби за контроль нафтових залишків розділеної країни.

За його словами, нафтові компанії, що працюють в Лівії або прагнуть до цього, повинні зареєструватися в Національній нафтовій корпорації.

При цьому NOC відмовиться продовжувати контракти будь-яких компаній, які не підтримують обраний уряд, заявив глава компанії.

"Ми направимо листи всім міжнародним компаніям, які працюють в Лівії, з проханням погодитися з міжнародно визнаною і легальної владою. Ми будемо вживати заходів на основі їх відповідей на листи. Якщо вони будуть продовжувати відмовлятися співпрацювати з законним урядом, ми будемо зупиняти їх поставки, як тільки їх контракти закінчаться", - цитує агентство Ельмаграбі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: