Фінські фермери втратили 400 мільйонів євро через ембарго РФ

Середа, 16 вересня 2015, 16:30

Збитки сільгоспвиробників Фінляндії після введення Росією в серпні 2014 продовольчого ембарго досягли 400 млн євро.

Про це передає РБК.

Найбільше від введеної Росією заборони на ввезення продуктів постраждали фінські виробники молока - їх втрати становили більше 200 млн євро.

Надлишок на фінському ринку молочної продукції, а також картоплі та м'яса призвела до того, що ціни по цих позиціях на внутрішньому ринку впали в середньому на 5-12%.

Реклама:

Торік Фінляндія експортувала до Росії чверть своєї продовольчої продукції, зараз же цей показник становить всього 8%, повідомляла в середині вересня Митна служба Фінляндії.

Зараз фінські фермери сконцентрувалися на експорті молочної продукції в Голландію і Єгипет.

Як повідомляється, комісія ЄС у вівторок прийняла рішення компенсувати фінським фермерам 9 млн доларів на додаток до раніше виділеним для їх підтримки 11 млн доларів, але в Союзі фінських фермерів визнали цей захід недостатнім.

"Складається враження, що допомога направляється країнам з великим аграрним сектором, головним чином виходячи з обсягів виробництва та інших причин, а не на підставі проблем, які викликали російські контрсанкціі", - заявив голова Спілки фінських фермерів Антті Сахи, додавши, що організація "розчарована цим підсумковим результатом".

Фінляндія не єдина країна ЄС, яка постраждала від введення Росією продуктового ембарго.

У серпні минулого року уряд Росії у відповідь на посилення західних санкцій заборонило імпорт ряду продуктів з ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

У червні заборона була продовжена на рік - до серпня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: