"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США готові розглянути питання збільшення фіндопомоги для України

Середа, 16 вересня 2015, 15:07

США готові збільшити фінансову допомогу для України напередодні голосування у Верховній Раді про затвердження угоди з реструктуризації зовнішнього боргу України у розмірі 18 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну з посиланням на FT.

Як зазначається, угода про реструктуризацію зовнішнього боргу України, яку було укладено у серпні після кількамісячних переговорів, повинна бути затверджена ВР у четвер - вона є критично важливим елементом чотирирічного плану допомоги для України у обсязі 40 млрд доларів, покликаного знизити бюджетний дефіцит України, спричинений економічною кризою та збройним конфліктом на сході країни.

Як відомо, внесок США у допомогу Україні до цього часу склав дві кредитні гарантії у сумі 1 млрд дол кожна, які було надано цього року.

Реклама:

Останніми тижнями Вашингтон натякає про свою готовність надати третю кредитну гарантію, яка стала б частиною масштабнішого пакету допомоги, який може надійти від країн Європи та з інших джерел.

Джек Лью, міністр фінансів США, згадав про можливість надання третьої кредитної гарантії у розмові з журналістами під час зустрічі країн G20 цього місяця, попередивши при цьому: "про це ще трошки зарано говорити."

"Існує перспектива надання додаткового фінансування з боку США та з інших джерел," повідомив газеті "Financial Times" один з високопосадовців Міністерства фінансів США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!