Яценюк: Фіскальна служба буде сформована з нуля, як поліція

Середа, 16 вересня 2015, 13:52

Прем'єр Арсеній Яценюк вимагає, щоб Державна фіскальна служба на місцях була розформована з нуля за таким форматом, за яким здійснюється набір нової поліції.

Про це він заявив у середу на засіданні уряду.

"Повинна бути затверджена повністю нова структура Фіскальної служби. Всіх вивести за штат. Набір на керівника області, району – як Фіскальної служби, так і митниці, так і – поки що – податкової міліції, яка повинна бути ліквідована – у такому самому форматі, як набір здійснюється на національну поліцію. Тести, прозорий конкурс", – сказав він.

Також він закликав керівництво ДФС залучати до цього процесу бізнес-омбудсмена.

Реклама:

Крім того, він доручив керівнику відомства Роману Насірову провести розслідування діяльності митниці за останні три місяці, під час яких, за його словами, на митниці відбувалися непрозорі та корупційні процеси.

Також розслідування, за його словами, буде проведено і стосовно керівництва Фіскальної служби, проти якого останнім часом з'явилися звинувачення у ЗМІ.

Яценюк нагадав, що Кабмін запровадив єдиний підхід і єдину формулу при розмитненні товарів на всіх митницях країни, а в чотирьох областях буде проведено експеримент, у рамках якого половина надлишку прибутку митниці буде залишатися у місцевих бюджетах.

Як відомо, Державна фіскальна служба є основним об'єктом скарг підприємців.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: