"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай скасує квоти для компаній на залучення коштів за кордоном

Середа, 16 вересня 2015, 13:02

Державний комітет з розвитку і реформ (NDRC) КНР скасує квоти для компаній на залучення коштів на зарубіжних боргових ринках з метою уповільнити відтік капіталу з країни після девальвації юаня.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на відомство.

Зокрема, скасовуються квоти на розміщення компаніями облігацій в іноземній валюті або юанях і залучення кредитів за кордоном з терміном більше року.

Компанії повинні будуть лише повідомити регулятору про підготовлюваний крок без необхідності отримати схвалення. Раніше NDRC розглядав запит кожної компанії на запозичення за кордоном.

Реклама:

Влада Китаю також планує стимулювати компанії з хорошими кредитними історіями до залучення коштів за кордоном для реалізації різних проектів.

За даними агентства, обсяг випущених китайськими компаніями облігацій, номінованих у доларах, з початку 2015 року впав на 17% - до 117,2 мільярда доларів.

"Даний крок допоможе прискорити процес залучення коштів за кордоном китайськими компаніями", - відзначає старший віце-президент Moody's Айван Чун, якого цитує агентство.

У середині серпня Народний банк КНР послідовно знизив на 1,9%, 1,62% і 1,1% довідковий курс юаня до долара. На тлі побоювань за перспективи економіки Китаю впав індекс Шанхайської біржі, також спостерігався обвал фондових ринків по всьому світу.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!