"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР має намір інвестувати в Україну протягом 8 років

Середа, 16 вересня 2015, 09:03

Європейський банк реконструкції та розвитку планує інвестувати в Україну протягом восьми років, але закликає парламент якнайшвидше схвалити законопроект для реструктуризації держборгу.

Про це заявив керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Френсіс Маліж на українському інвестиційному форумі в Лондоні, передають "РИА Новости".

За його словами, дуже важливо, щоб парламент "схвалив угоди з реструктурування заборгованостей", "тому що у нас двотижневий горизонт".

"Два чотирирічні періоди - такий у нас горизонт інвестиційний. Ми будемо інвестувати в банки, розробляти різні продукти, щоб люди могли пристосовуватися до ринків Європи, до нового ринку торгівлі, який відкривається", - зазначив Маліж.

Реклама:

Як відомо, ЄБРР планує інвестувати в 2015 році близько 1 млрд доларів в українську економіку, в тому числі, в газовий сектор, за умови реалізації владою реформ.

Повідомлялося, що ЄБРР має намір виділити національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" 300 млн доларів поновлюваного кредиту для подолання розриву між купівлею і продажем газу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!