"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Вимпелком" вирішив різко скоротити штат в Росії

Вівторок, 15 вересня 2015, 20:28

Телекомунікаційна група "Вимпелком" має намір скоротити в Росії "десятки відсотків" співробітників, щоб підготуватися до впливу кризи і перебудувати "архаїчну систему управління" за прикладом конкурентів.

Про "хворобливу" оптимізацію штату, який налічує 27000 осіб, повідомив в інтерв'ю телеканалу Росія 24 глава російської "дочки" "Вимпелкому" Михайло Слободін, пише Рейтер.

Він пояснив скорочення які відбудуться перебудовою системи управління, яка відстає від основних конкурентів, а також підготовкою до потенційного падіння доходів через слабку економіку.

"Хвороблива вправа. Кількість людей буде істотно меншою, але це неминуче, тому що інакше компанія не зможе конкурувати за клієнта", - сказав він.

Реклама:

За його словами, мова йде про "десятки відсотків" співробітників багатотисячного колективу.

"Наша оптимізація не стосується Фронтлайну, тобто людей, які стоять перед нашими клієнтами, не стосується ні співробітників колл-центрів, ні монобренду, який у нас розвивається, тому що це забезпечує якість сервісу... Скорочення торкнеться адміністративно-управлінського персоналу", - заявив він.

Як відомо, у Росії "Вимпелком" працює під брендом "Білайн", займаючи 24% на російському ринку мобільного зв'язку за підсумками першого півріччя 2015 року.

Створена в 1993 році російська компанія є міжнародним телекомунікаційним холдингом зі штаб квартирою в Амстердамі, надаючи послуги зв'язку в країнах СНД, Італії, Лаосі, Алжирі, Бангладеш, Пакистані та Зімбабве.

У Росії його основні конкуренти МТС і Мегафон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!