"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутат Котвіцький згадав про незадекларований майже мільярд

Вівторок, 15 вересня 2015, 16:07

Депутат від "Народного фронту" Ігор Котвіцький доповнив свою декларацію за попередній рік, дописавши, на рахунках в банках 970,92 мільйонів гривень.

Доповнену декларацію за 2014 рік він оприлюднив на сайті Верховної Ради у серпні, повідомляє Радіо Свобода.

Ігор Котвіцький. Фото з його ФБ

Завдяки згаданому майже мільярду депутат став офіційно найбагатшим у парламенті.

У березні, коли всі парламентарії мусять подавати декларацію про доходи, Котвіцький вказав заощадження та рахунки у розмірі 63,867 мільйонів гривень. Тепер він збільшив суму коштів на 907,05 мільйонів.

Реклама:
Нова версія декларації
 Попередня версія декларації. Скріншот Радіо Свобода

Крім того, збільшилась загальна сума його сукупного доходу з 26,06 до 71,9 мільйонів гривень. Це сталося через зростання доходу від дивідендів і процентів.

На запитання журналіста Радіо Свобода, звідки Котвіцький взяв понад 900 мільйонів гривень, він порадив звернутися до людини, яка заповнювала його декларацію за 2014 рік.

"Це до бухгалтера питання. Люди помиляються і виправили помилку. Це гроші, які багато років лежали на рахунках у банках, а не виникли нізвідки. Це механічна помилка", – заявив він.

Котвіцький є бізнес-партнером сім'ї міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

На момент обрання народним депутатом він був членом спостережної ради – віце-президентом ПАТ "Інвестор", яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних та маркетингових послуг, оптової торгівлі, а також оренді офісних приміщень.

Головою наглядової ради – президентом ПАТ "Інвестор" до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина – Інна Авакова.

Згідно з офіційною інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, станом на 2013 рік Інна Авакова володіла 42,064% акції ПАТ "Інвестор", ще 1,69% належали сину Олександру Авакову, а 9,566% мав Котвіцький.

З того часу дані про зміну власників ПАТ "Інвестор" офіційно не оприлюднювалися.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!