Бразилія скоротить витрати майже на 7 мільярдів доларів

Вівторок, 15 вересня 2015, 10:50

Уряд Бразилії скоротить витрати на 26 млдр реалів (більше 6,8 млрд доларів), щоб вирішити проблему бюджетного дефіциту в 2016 році.

Про це оголосили на спільній прес-конференції міністр фінансів цієї південноамериканської країни Жоакім Леві і міністр планування, бюджету та управління Нелсон Барбоза, передає ТАСС.

"Я не знаю, чи варто використовувати такий драматичний оборот, як "різати по живому", але очевидно, що це дуже значні скорочення", - зазначив глава фінансового відомства.

Заходи, оприлюднені урядом, зокрема, передбачають скорочення робочих місць в держсекторі, зменшення заробітної плати держслужбовцям, а також зниження витрат на проекти у сфері охорони здоров'я та житлової політики - соціальні ініціативи, які, на думку деяких аналітиків, і забезпечили президенту Бразилії Ділмі Руссефф переобрання на другий термін.

Реклама:

Крім значного скорочення державних витрат, уряд також виступив з пропозицією ввести строком на чотири роки тимчасовий податок на рух фінансових коштів, який стосуватиметься всіх транзакцій, що здійснюються як фізичними, так і юридичними особами.

Однак для реалізації цієї ініціативи кабміну необхідно отримати схвалення парламенту, а багато його представників раніше вже висловлювалися проти введення подібного збору.

У минулу середу міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг Бразилії до "BB +" з "BBB-". Прогноз за цим показником був встановлений "негативний".

За словами аналітиків агентства, його рішення пов'язане з тим, що кредитний профіль Бразилії ослаб з моменту останнього перегляду її рейтингу 28 липня.

"Вважаємо, що триваючі розслідування справ про корупцію проти високопоставлених осіб і компаній як у приватному, так і в державному секторі, а також серед політичних партій, привели до підвищення в короткостроковій перспективі рівня політичної невизначеності в країні", - говорилося в прес-релізі S&P.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: