"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту повернулися до зростання після падіння напередодні

Вівторок, 15 вересня 2015, 09:11

Ціни на нафту у вівторок незначно коректуються вгору після того, як напередодні знижувалися на 2-3% на повідомленнях Організації країн-експортерів нафти.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:53 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську суміш Brent піднімалася на 0,02% - до 47,45 долара за барель, вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI - на 0,32%, до 44,26 долара за барель .

У понеділок ОПЕК знов поліпшила прогноз щодо світового попиту на нафту в 2015 році на 90 тисяч барелів на день - до 92,79 мільйона барелів на день, погіршивши при цьому прогноз щодо попиту на нафту в 2016 році на 50 тисяч барелів на день - до 94,08 мільйона барелів на день.

Реклама:

Перегляд прогнозу на 2015 рік пов'язаний з кращими, ніж очікувалося, економічними показниками в країнах-членах ОЕСР в Північній Америці і Європі в першому півріччі.

Корекцію у вівторок стримують побоювання щодо темпів зростання економіки Китаю.

"У першій половині 2015 року зростання ВВП Китаю, за офіційними даними, становило 7% в річному вираженні. Офіційні дані щодо економічного зростання контрастують з даними щодо зростання попиту на нафту, який залишається низьким у 2015 році", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків Wood Mackenzie.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!