"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії Google визнали порушником закону про конкуренцію

Понеділок, 14 вересня 2015, 20:13

Комісія Федеральної антимонопольної служби РФ в понеділок визнала дії Google Inc. і Google Ireland ltd. порушенням частини 1 статті 10 закону "Про захист конкуренції".

Про це повідомив "Інтерфаксу" представник служби.

"Рішення і припис про припинення зловживання домінуючим становищем будуть виготовлені протягом 10 робочих днів і спрямовані сторонам", - сказав він.

ФАС порушила справу відносно Google за скаргою "Яндекса" в лютому. Спочатку справа розглядалася тільки за статтею 14 закону "Про конкуренцію" - недобросовісна конкуренція.

Реклама:

У червні ФАС додатково кваліфікувала порушену проти Google справу за статтею 10 закону "Про захист конкуренції" - зловживання домінуючим становищем.

Суть скарги "Яндекса" полягає в тому, що американська компанія диктує свої умови виробникам мобільних пристроїв на базі операційної системи Android.

Так, минулого року Google заборонив передустановку всіх сервісів "Яндекса" на мобільних пристроях Fly, Explay і Prestigio.

"Ми вважаємо, що сервіси для користувачів - такі як пошук, карти, пошта і т.д. - необхідно відокремити від операційної системи Android", - заявляв раніше "Яндекс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!