"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для Дніпропетровська та Кіровограда зарезервували нові домени через можливе перейменування

Понеділок, 14 вересня 2015, 19:01

Компанія "Хостмастер", яка виконує функції реєстру домену .UA, у зв'язку з можливим перейменуванням обласних центрів Дніпропетровськ і Кіровоград зареєструвала нові доменні імена.

Про це йдеться в прес-релізі "Хостмайстра".

"У зв'язку з можливим перейменуванням обласних центрів Дніпропетровськ і Кіровоград компанія зарезервувала доменні імена sicheslav.ua, secheslav.ua, yelysavethrad.ua, elisavetgrad.ua, zlatopil.ua, inhulsk.ua і kropyvnytskyi.ua", - йдеться в прес-релізі .

Як наголошується, зазначені імена внесені в резерв за заявкою адміністраторів публічних доменів Дніпропетровської та Кіровоградської областей, з урахуванням думки регіональної інтернет-громадськості.

Реклама:

"Зарезервовані імена можуть бути делеговані в якості публічних доменів для цих областей в тому випадку, якщо обласні центри отримають відповідну назву. Інші зарезервовані доменні імена будуть звільнені", - наголошується в повідомленні.

У компанії також заявили, що не виключена можливість резервування інших доменних імен, якщо в ході обговорення будуть запропоновані інші варіанти назви обласних центрів.

В домені UA велике значення мають публічні географічні домени. Вони з'явилися одночасно з доменом .UA відповідно до адміністративно-територіального устрою країни.

Так, Дніпропетровській області відповідають домени dnepropetrovsk.ua, dnipropetrovsk.ua і короткий dp.ua, Кіровоградській області - kirovograd.ua і kr.ua.

Регіональні доменні імена часто використовуються для офіційних і неформальних сайтів міських громад, місцевого самоврядування, вони затребувані регіональним бізнесом, громадськими організаціями та освітніми установами.

Відповідно до закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", регіональні органи влади до 21 листопада поточного року зобов'язані провести громадські слухання і подати на розгляд Верховної Ради пропозиції про перейменування населених пунктів, які носять символіку тоталітарного режиму.

Серед обласних центрів України поміняти свою назву можуть два міста: Кіровоград, який був названий на честь російського революціонера Сергія Кірова і Дніпропетровськ, названий на честь голови Всеукраїнського Центрального виконавчого комітету Григорія Петровського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!