"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються через ослаблення попиту

Понеділок, 14 вересня 2015, 17:15

Ціни на нафту знижуються через ослаблення попиту і погіршення економічної статистики Китаю, а скорочення бурової активності в США дає підтримку WTI.

Про це пише Рейтер.

До 15:25 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,62 до 47,52 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,22 долара до 44,41 долара.

Число діючих бурових установок в США минулого тижня знизилося на 10 до 652. На думку Міжнародного енергетичного агентства, виробники нафти, що не входять в ОПЕК, включаючи США, різко скоротять видобуток в майбутньому році через низькі ціни на нафту, що дозволить ринку відновити баланс попиту і пропозиції.

Реклама:

ОПЕК також прогнозує підвищення попиту на свою нафту майбутнього року, розраховуючи, що падіння світових цін призведе до зниження видобутку в США та інших найбільших виробниках.

"Прогнози попиту та пропозиції на найближчі місяці виглядають менш сприятливими... За межами США спостерігається сезонне погіршення фундаментальних показників ринку", - йдеться в звіті банку Morgan Stanley.

Банк Jefferies знизив прогнози вартості Brent на 9% до 54 доларів за барель в 2015 році, на 10% до 61 долара в 2016 році і на 6% до 73 доларів в 2017 році.

Кувейт знизив офіційну ціну продажу на жовтень для азіатських клієнтів на 0,60 долара в порівнянні з вереснем, збільшивши знижку до котирувань в Омані/Дубаї до максимального за 10 років рівня 1,95 долара за барель.

Трейдери чекають рішення ФРС щодо процентної ставки на нараді, яка пройде в середу і четвер. Якщо центробанк підвищить ставки, попит на нафту може знизитися, припускають аналітики.

Інвестиції та промислове виробництво в Китаї в серпні зростали не так швидко, як очікували аналітики, і є ризик, що економічне зростання в третьому кварталі вперше після закінчення світової фінансової кризи буде менше 7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: