Тимонькін розповів, за скільки йому пропонували "зам'яти" справу

Понеділок, 14 вересня 2015, 16:32

Колишній голова наглядової ради "Брокбізнесбанку" Курченка Борис Тимонькін заявляє, що українські слідчі пропонували йому "зам'яти" справу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Економічній правді".

За його словами, він не займався фактичним керуванням "Брокбізнесбанку" з листопада 2013 року, хоча і не звільнився, піддавшись на вмовляння Курченка.

Тимонькін запевняє, що вирішив звільнятись саме після того, як із його банку вивели гроші в інший банк з групи Курченка - "РеалБанк" – і не повернули їх.

Реклама:

За його словами, за цією операцією стояв фактичний тодішній керівник банку Петро Пекур, який тепер є головним "свідком" проти Тимонькіна.

Сам же Тимонькін запевняє, що мав кілька причин виїхати з України.

"Я не поїхав в Україну з двох причин. На початку - коли закінчив голодувати. Тоді як раз Бугая (член наглядової ради "Брокбізнесбанку", який підписував документи про отримання грошей Аграрного фонду – ред.) заарештували, і я не хотів бути наступним, бо я розумів, що їм потрібні якісь гучні імена. Якщо заарештувати якогось Пекура, скажуть, що знову стрілочника взяли", - розповів Тимонькін.

"По-друге, я розумів, що ця політична логіка моменту дуже ускладнює якийсь розгляд. По-третє, з мене конкретно просили гроші. Я не дав", - додав він.

На запитання, скільки з нього вимагали і хто, Тимонькін відповів: "$500 тис в березні напевно… До мене зверталися через людей, які хотіли мені допомогти. Ні, не Махніцький точно. У 2014 цифра зросла до 1,5 млн, а в 2015 – до 2 млн".

"Ось дивіться, з тієї сторони заплачено. Петро (Пекур – ред.) розрахувався, значить, Петро свідок", - додав Тимонькін.

Як відомо, Тимонькіна звинувачують у привласненні грошей Аграрного фонду на суму близько 2 мільярдів гривень, які були надані "Брокбізнесбанку".

Головним свідком у справі є саме Пекур.

Тимонькін працював на Курченка з 2013 року, будучи до того головою правління "Унікредитбанку".

16 червня Тимонькіна було затримано в аеропорту Берліна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: