"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран заклав у проект бюджету-2016 нафту по 42-50 долара

Понеділок, 14 вересня 2015, 13:05

Іран закладає в проект бюджету на наступний фінансовий рік, який завершиться в березні 2017 року, прогноз за середньою ціною на нафту в 42-50 доларів за барель, очікуючи, що нафтові котирування залишаться в поточному діапазоні найближчим часом.

Про це повідомив прес-секретар іранського уряду Мохаммад Бакер Нобахт, пише "Прайм".

"У рамках консультацій з міністерством нафти обговорювалися три варіанти цін - 42, 45 і 50 доларів (за барель), які дозволять заробити 68 трильйонів туманів (близько 22,5 мільярда доларів)", - цитує агентство Shana слова Нобахта. Фінансовий рік в Ірані починається 21 березня.

Як повідомляється, в даний час Тегеран у співпраці з іншими державами-членами ОПЕК шукає рішення для балансування нафтового ринку і повернення ціни на нафту до 70-80 доларів за барель.

Реклама:

За словами міністра нафти Ірану Біжана Намдара Зангене, такий рівень цін буде справедливим, і більшість членів ОПЕК згодні з цим.

"Хоча ціни на нафту впали, ми сподіваємося, що завдяки фінансовим активам, які будуть розблоковані, купівельна спроможність зможе вирости... з 100 мільярдів доларів, які будуть розблоковані у зв'язку з ядерною угодою, близько 6 млрд належать уряду, 23 млрд - валютні активи ЦБ, а інші підуть у національний резервний фонд", - сказав Нобахт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: