"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна продовжила розслідування щодо імпорту авто з РФ

Понеділок, 14 вересня 2015, 11:35

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення продовжити термін проведення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів походженням з РФ, розпочатого 15 вересня 2014, до 14 місяців.

Про це повідомили в комісії, пише "УНІАН".

Таке рішення було прийнято після розгляду 3 вересня матеріалів про хід проведення розслідування, поданих Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, у вересні 2014 року комісія почала розслідування імпорту в Україну легкових автомобілів з Росії за скаргою "Укравтопрому", а також на основі звіту Мінекономрозвитку про результати проведення антисубсидиційних процедури імпорту в Україну легкових авто з Росії.

Реклама:

У скарзі вказувалося, що російські виробники легкових авто користувалися окремими пільгами від субсидій, що надаються державними органами РФ для виробництва, продажу, переробки, транспортування та/або експорту легкових авто, зокрема в рамках виконання програми "Автомобільна промисловість" і "Розвиток промисловості і підвищення її конкурентоспроможності "державної програми РФ.

Імпорт в Україну легкових автомобілів російського походження здійснювався в таких обсягах і на таких умовах, що міг завдати шкоди національному товаровиробнику.

Зокрема, рівень цін, за якими здійснювався імпорт, в значній мірі перешкоджав можливому збільшення цін на легкові автомобілі національного товаровиробника, йдеться у скарзі "Укравтопрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: