Російський ВТБ відмовиться від бренду "Банк Москви"

Понеділок, 14 вересня 2015, 09:58

ВТБ придумав новий бренд для "нездорової" частини Банку Москви - незабаром планується почати узгодження товарного знака "М Банк".

Про це повідомили співрозмовники газети "Комерсант".

Як пише видання, бренд Банку Москви поступово перестане існувати.

"Його "здорова" частина перейде до групи ВТБ в травні 2016 року шляхом одномоментного (протягом дня) приєднання спеціально виділеної юрособи. У самому Банку Москви залишиться лише так звана токсична частина - проблемні кредити, видані колишніми власниками", - йдеться в матеріалі.

Реклама:

За словами співрозмовників, "нездорову" частину в ВТБ вирішили перейменувати з Банку Москви в М Банк.

Таким чином, поступово бренд "Банк Москви", що існує з 1994 року, повністю припинить існування.

"Робота з реєстрації товарного знака і погодження всіх процедур його використання почнеться в жовтні", - уточнило джерело, близьке до Банку Москви.

Бренд Банку Москви на перехідний період буде збережений у вигляді окремих елементів у рамках банку ВТБ в інтересах роздробу, а потім зникне зовсім.

Прес-служба ВТБ підтвердила, що в групі вивчається питання зміни назви тієї частини Банку Москви, яка залишиться після його інтеграції в ВТБ.

Нагадаємо, спочатку, на початку 2014 року, група ВТБ планувала піти шляхом повного приєднання Банку Москви, але в травні 2015 ВТБ не зміг узгодити це з ЦБ, оскільки інтеграція в процесі санації могла призвести до порушення базельських норм.

У результаті повна інтеграція була відкладена до закінчення процесу фіноздоровлення в 2018 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!