Deutsche Bank виведе більшу частину російського бізнесу в Лондон

Понеділок, 14 вересня 2015, 09:37

Deutsche Bank AG планує закрити основний бізнес в російській "дочці" - торгівлю цінними паперами (55% виручки).

Про це РБК розповіло джерело, близьке до головного офісу банку у Франкфурті-на-Майні.

"Група може закрити основний бізнес в Росії вже з 2016 року, вона залишить тут тільки global transaction banking (банківські послуги, включаючи грошові перекази, депозитарне обслуговування, супровід зовнішньоторговельних операцій), а лінію global markets, яка включає в себе торгівлю акціями і інструментами з фіксованою прибутковістю (облігаціями), а також корпоративне фінансування переведуть в офіс у Лондоні", - розповідає він.

На думку співрозмовника, це рішення пов'язане з санкціями і поганою системою контролю в московському офісі: співробітників останнього підозрюють у сприянні відмиванню грошей, йде розслідування.

Реклама:

Інформацію про плановане скорочення бізнесу підтвердило джерело, близьке до російського Дойче Банку. Воно, правда, каже, що в Лондон переведуть тільки торгівлю цінними паперами і що це ще не остаточне рішення.

Нагадаємо, повідомлення про те, що Deutsche Bank почав внутрішнє розслідування щодо свого московського представництва, з'явилися в ЗМІ цієї весни.

За інформацією німецького видання Manager Magazin, співробітники Дойче Банку не перевіряли належним чином походження грошей російських клієнтів, на які здійснювали позабіржові операції з деривативами в Лондоні.

Мова може йти про виведення близько 6 млрд доларів в 2011-2015 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: