"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європейські сертифікати на молоко збільшать експорт в Азію більше, ніж в ЄС - Павленко

Субота, 12 вересня 2015, 16:07

В уряді очікують, що отримання українськими виробниками молочної продукції сертифікатів ЄС призведе до збільшення експорту насамперед на інші ринки, зокрема на азійські.

Про це кореспонденту "Європейської правди" в ході щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) заявив міністр агрополітики Олексій Павленко.

П'ять українських компаній, що контролюють всі процеси виробництва молока, вже подали свої заявки на отримання сертифікатів і ми чекаємо відповіді європейців. Саме тому наша обіцянка – забезпечити до кінця року експорт молока до ЄС досі чинна",- заявив міністр.

Разом із тим, за його словами, діючі квоти ЄС не дозволяють розраховувати на значний експорт молочної продукції.

Реклама:

"Однак, головне – отримання сертифікатів. Ми прогнозуємо, що з їх отриманням  ми суттєво наростимо експорт молочної продукції на інші, наприклад – на азійські, ринки. Це буде основним ефектом від отримання сертифікатів ЄС – необхідно довести,що наша продукція європейської якості",- розповів Павленко.

Що стосується сертифікатів на експорт м’ясних продуктів (окрім пташиного), то за словами міністра , це питання зараз неактуальне. "У нас внутрішній дефіцит червоного м’яса – в такій ситуації питання експорту не настільки актуальне",-  додав він. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!