Китайська Alipay хоче створити російську платіжну систему

Субота, 12 вересня 2015, 14:39

Китайська Alipay (входить в інтернет холдинг Alibaba) розглядає можливість створення російської платіжної системи у партнерстві з іншим гравцем, який вже працює в РФ.

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу Alipay в РФ Богдан Задорожний, пише ТАСС.

"У майбутньому, можливо, будемо дивитися у бік розвитку власних платіжних систем і мобільного застосування, у тому числі і в Росії", - сказав він, зазначивши, що зараз всі методи оплати в онлайн рітейлері AliExpress (також входить в Alibaba) підключені до Alipay.

"Тобто "Яндекс.Деньги", QIWI, WebMoney працюють через Alipay", - пояснив Задорожний.

Реклама:

"Конкретних планів, з ким ми хочемо співпрацювати (за цим проектом), немає, але є розуміння того, що поодинці, швидше за все, ми цього робити не будемо. Ми будемо заходити на російський ринок з кимось із місцевих партнерів. Це може бути банк, платіжна компанія, система існуюча, мобільний оператор і т.д", - розповів Задорожний.

Він також повідомив, що Alipay і AliExpress планують розвивати сервіс QR-кодів в РФ.

"В азіатських країнах тема з QR-кодами давно почала поширюватися, спочатку в Японії, потім перейшла до Південної Кореї, потім у Китай. Багато китайських програми як вбудовані програми мають QR-рідер. У Росії ця штука не полетіла, може в силу ментальності, звичок, або час не підійшов. Можливо, ми в Alipay, в AliExpress будемо щось винаходити на цю тему найближчим часом", - сказав він.

Аlibaba Group, створена в 1999 році, володіє власною електронною платіжною системою Alipay, а також управляє інтернет-магазинами Taobao.com і AliExpress.

Крім використання всередині групи для оплати пропонованих Alibaba Group продуктів, платіжну систему Alipay також використовують понад 500 тис. інших компаній.

На початку червня 2015 стало відомо, що Alibaba Group зареєструвала представництво в Росії - ТОВ "Алібаба.ком (РУ)". Крім того, на російському ринку працює AliExpress.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!