Центробанк РФ готується до нафти по 40 доларів в найближчі три роки

П'ятниця, 11 вересня 2015, 20:33

Ризиковий макроекономічний сценарій ЦБ РФ передбачає зниження цін на нафту нижче 40 доларів в 2016-2018 роках, в цих умовах буде спад ВВП.

Про це заявила глава російського регулятора Ельвіра Набіулліна, передає "Прайм".

"Ризиковий сценарій передбачає зниження цін на нафту до рівня 40 доларів за барель або нижче на всі три роки. У всіх трьох варіантах розвитку подій ми як і раніше припускаємо збереження фінансових санкцій та діючих обмежень на ввезення окремих видів імпортних товарів на всьому горизонті прогнозу, а також продовження консервативної бюджетної та тарифної політики", - сказала вона.

"У ризиковому сценарії несприятливі зовнішні фактори зумовлять більш сильний і тривалий спад інвестиційної та споживчої активності. Падіння ВВП може поглибитися в 2016 році і продовжитися в 2017 році. Вихід на траєкторію зростання в ризиковому сценарії можна чекати тільки в 2018 році", - додала глава ЦБ.

Реклама:

Банк Росії розглядає в якості базового сценарію збереження середньорічної ціни на нафту поблизу 50 доларів за барель протягом 3 років, йдеться в повідомленні регулятора за підсумками ради директорів.

Станом на 13:08 п'ятниці вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 1,81% - до 47,99 долара за барель, вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI опускалася на 1,95%, до 45,02 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: