ЄС надасть 90 мільйонів євро на підтримку децентралізації в Україні

П'ятниця, 11 вересня 2015, 19:54

Європейський союз готовий надати Україні 90 млн євро, які потрібно спрямувати на проекти децентралізації.

Про це сказав єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганес Ган  під час зустрічі з міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком, йдеться в повідомленні Мінрегіону.

За словами Гана, наразі необхідно налагодити співпрацю між українськими і європейськими експертами, які визначать конкретні проекти, що фінансуватимуться з цих коштів.

Геннадій Зубко наголосив, що українська сторона пропонує в рамках технічної підтримки Офісів реформ створити 40 субрегіональних груп підтримки реформи, у тому числі виділення значних ресурсів для здійснення зав’язків з громадськістю, навчання та коучингу.

Реклама:

"Інший напрямок, на який будуть спрямовані кошти від ЄС – зміцнення Державного фонду регіонального розвитку, особливо з урахуванням додаткових потреб в інвестиціях для створення і розширення послуг об'єднаних громад", - зазначив Геннадій Зубко.

Крім того, за його словами, Україна розраховує на підтримку європейських партнерів та надання експертної допомоги в адаптації та впровадженні нового законодавства у сфері регіональної політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща виділить 2 млн злотихна підтримку реформи місцевого самоврядування в Україні.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!