Вугілля з окупованої території не надходить другий день - глава ДТЕК

П'ятниця, 11 вересня 2015, 17:56

Вугілля із зони проведення АТО не надходить на електростанції країни з четверга.

Про це заявив генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко журналістам у кулуарах 12-го форуму YES у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Другий день (вугілля не надходить - ред.). Це викликано кількома причинами", - сказав він.

За словами гендиректора, припинення вивезення вугілля з зони АТО пов'язане з невирішеними питаннями між залізницями щодо запчастин і дизельного палива.

Реклама:

"Це питання "Укрзалізниці". Сподіваюся, буде якийсь компроміс або розуміння, яким чином забезпечити матеріалами нормальне функціонування залізниці. Ми беремо участь у відновленні залізниць, ремонті локомотивів, але є питання, які можуть вирішуватися лише на вищому рівні - на рівні міністра, прем'єр-міністра", - пояснив Тимченко.

Глава ДТЕК нагадав, що в останні два місяці було відновлено вивезення залізницею вугілля - до 40 тисяч тонн на добу.

"У серпні у нас (Україною - ред.) вивезено рекордно 650 тисяч тонн антрацитної марки вугілля - це все. Ми (ДТЕК - ред.) вивезли близько 350 тисяч тонн. Якщо продовжимо в такому темпі, я не бачу жодної проблеми з вугіллям у країні", - сказав він.

"Сподіваюся, що ось цю дводенну зупинку найближчим часом буде вирішена, оскільки зацікавлені обидві сторони", - резюмував Тимченко.

Раніше в прес-службі ДТЕК повідомили, що енергохолдинг з 31 серпня до 6 вересня поставив антрацит і пісне вугілля із зони АТО в обсязі 80 тисяч тонн.

ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "СКМ" (Донецьк) Ріната Ахметова.

ДТЕК управляє підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: