ЄК перевірить "Північний потік-2" на відповідність законодавству ЄС

П'ятниця, 11 вересня 2015, 17:03

Єврокомісія перевірить "Північний потік-2" на відповідність законодавству Євросоюзу.

Про це заявила в п'ятницю офіційний представник ЄК Анна-Кайса Ітконен на брифінгу в Брюсселі, передає "Інтерфакс".

"Як ми вже говорили, що стосується Єврокомісії, будь-який газопровід, будь то на півночі, або на півдні, який обслуговує територію ЄС, повинен відповідати його законам. Ми не коментуємо реакцію деяких політиків і глав держав (Євросоюзу - ред.) з цього приводу", - сказала Ітконен.

Вона зазначила, що заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович знаходиться у Відні і в п'ятницю вранці він сказав, що анонс щодо "Північного потоку-2" ще дуже недавній і що спочатку потрібно вивчити, наскільки він відповідає нашій енергетичній стратегії - диверсифікації джерел, безпеці постачання і енергетичної безпеки Європи в цілому.

Реклама:

"Ми хотіли б спочатку бачити, які точні плани, перш ніж реагувати більш докладним чином", - зазначила прес-секретар.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив у четвер, що будівництво другої черги газопроводу Nord Stream-2 позбавить Україну можливості поставляти транзитом в ЄС щорічно 140 млрд куб м російського газу і доходів у 2 млрд доларів від цієї діяльності.

Раніше прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо також виступив категорично проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" і повідомив, що має намір висловити свою позицію на Європейській раді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: