Суд скасував арешт нафтопродуктів Курченка - ЗМІ

П'ятниця, 11 вересня 2015, 14:28

3 вересня 2015 Апеляційний суд Києва повністю задовольнив апеляційну скаргу ДП "Укртранснафтопродукт", скасувавши рішення Печерського районного суду Києва від 30 липня 2015 року.

Про це повідомляє "Нафторинок".

Постановою першої інстанції було накладено арешт на нафтопродукти, передані держпідприємству для зберігання і подальшої реалізації в рамках кримінальної справи про діяльність Курченка.

Нагадаємо, у вересні-грудні 2014 року слідчі судді Приморського районного суду Одеси задовольнили низку клопотань слідчого, який проводить досудове розслідування фактів, пов'язаних з діяльністю підконтрольних Курченку структур.

Реклама:

Суд прийняв рішення - передати речові докази (заарештовані нафтопродукти), які були вилучено у підприємств Курченка, на зберігання ДП "Укртранснафтопродукт".

Крім того суд дозволив реалізацію цих нафтопродуктів держпідприємством, у порядку, встановленому чинним законодавством України.

Після звинувачень у ЗМІ про реалізацію ДП "Укртранснафтопродукт" палива і невідомому знаходженні виручених коштів, Генпрокуратура почала розслідування, відкривши кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення держмайна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП "Укртранснафтопродукт" за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В рамках цього розслідування суддя Печерського районного суду Києва виніс постанову, якою наклав арешт на вказані нафтопродукти.

У підсумку ДП "Укртранснафтопродукт" оскаржило рішення Печерського районного суду Києва від 30 липня 2015 в апеляційному порядку. Апеляційний суд Києва, вивчивши апеляційну скаргу і проаналізувавши всі обставини, задовольнив її в повному обсязі.

У задоволенні клопотання слідчого ГПУ про арешт нафтопродуктів було відмовлено. Дане рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Як відомо, арешт на ці нафтопродукти, передані компанії восени 2014 року, був накладений 30 липня у рамках розслідування Генпрокуратури "за фактом привласнення державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Укртранснафтопродукт".

Службові особи компанії підозрювалися у продажі цих нафтопродуктів за заниженою ціною групі компаній "Фактор" бізнесмена Сергія Тищенка, близького до депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського.

Збиток державі слідство оцінило у понад 341 мільйон гривень.

Раніше "Українська правда" писала власне розслідування про ці нафтопродукти.

У свою чергу Пашинський всі звинувачення відкидає і звинувачує СБУу покриванні нелегальної торгівлі цими нафтопродуктами.

 
 
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: