"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ хоче перевірки через аукціони "Укрнафти" з порушеннями

П'ятниця, 11 вересня 2015, 13:38

Служба безпеки України ініціювала перевірку Антимонопольним комітетом фактів порушення закону під час участі в аукціонах із закупівлі сирої нафти та газового конденсату.

"Співробітники спецслужби з’ясували, що у 2015 році аукціони ПАТ "Укрнафта" з продажу сировини вітчизняного видобутку відбулися без належної конкуренції", - повідомляє СБУ.

"Узгоджуючи свої антиконкурентні дії перед торгами, низка підприємств купувала сиру нафту та газовий конденсат виключно за стартовою ціною. Протягом 2015 року через аукціони "Укрнафти" було реалізовано сировини на суму понад 12 мільярдів гривень", - заявляє відомство.

Таким чином окремі суб’єкти господарювання порушили п. 4 ч. 2 ст. 6 та п. 1 ст. 50 закону "Про захист економічної конкуренції".

Реклама:

"Через антиконкурентні узгоджені дії державі, яка володіє 50% + 1 пакетом акцій у ПАТ "Укрнафта", завдано збитків в особливо великих розмірах", - заявляє СБУ.

У випадку підтвердження цих фактів, Антимонопольний комітет має накласти штраф на всіх учасників аукціонів у розмірі до 10% від їх річного обороту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!