"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google запустила платіжну систему Android Pay

П'ятниця, 11 вересня 2015, 11:24

Google Inc запустила в США платіжну систему Android Pay, яка, як очікується, складе конкуренцію Apple Pay і дозволить Google завоювати позиції на зростаючому ринку мобільних платежів.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Android Pay перетворює смартфон в цифровий гаманець: система зберігає дані кредитних і дебетових карт користувача, які можуть використовуватися як у реальних, так і у віртуальних магазинах.

Android Pay підтримує карти всіх чотирьох основних платіжних систем - Visa, American Express, Discover і MasterCard, вона сумісна з більшістю останніх пристроїв на базі Android.

Реклама:

Використання цієї системи дозволить користувачам оплачувати товари і послуги більш ніж в 1 млн американських магазинів, а також в 1 тис. мобільних додатків, повідомляє агентство Bloomberg.

Серед партнерів Android Pay - роздрібні мережі Macy's Inc., Staples Inc. і Whole Foods Market Inc., повідомив директор по продуктах Google, відповідальний за Android Pay, Пали Бат.

"Ми будемо поступово вводити в дію платіжну систему в наступні кілька днів, і це тільки початок, - заявив Бат. - Ми продовжимо додавати в Android Pay нові можливості, а також збільшувати число партнерів - банків і рітейлерів - в найближчі місяці, що ще більше полегшить оплату за допомогою нашої платіжної системи".

Зокрема, Google розробляє функції, які дозволять користувачам Android Pay брати участь в програмах лояльності або спеціальних акціях.

Компанія розраховує, що запуск Android Pay дозволить збільшити інтерес до смартфонів на базі Android.

Згідно із прогнозом дослідницької компанії Forrester Research Inc., обсяг ринку мобільних платежів в 2015 році складе близько 67 млрд доларів, а до 2019 року збільшиться до 142 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!