Ціна на Brent зросла до 48,81 долара за барель

П'ятниця, 11 вересня 2015, 09:14

Вартість нафти в п'ятницю змінюється незначно, стабілізуючись після різкого стрибка напередодні на тлі тижневих даних по запасах "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.35 вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI знижувалася на 0,51%, досягаючи значення 45,69 долара за барель, а вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 0,17%, до 48,81 долара за барель .

10 вересня управління енергетичної інформації Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за минулий тиждень збільшилися на 2,6 мільйона барелів - до 458 млн барелів.

Реклама:

Аналітики очікували, що показник виросте до 456 млн барелів. При цьому видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, скоротився на 83 тис барелів на добу - до 9,135 мільйона барелів на добу.

Аналітик Caprock Risk Management Кріс Джарвіс, якого цитує телеканал CNBC, вважає, що попит залишається непоганим протягом року, оскільки споживачі намагаються скористатися низькими цінами на бензин і дистиляти.

Також учасники торгів звернули увагу на заяви міністра нафти Катару Мохаммеда Аль-Сади про те, що ОПЕК та інші нафтовидобувні країни дадуть відповідь на пропозицію Венесуели провести саміт для узгодження механізмів, які дозволять стабілізувати ситуацію з ціною на нафту.

У той же час неоднозначності додали повідомлення про те, що представники Саудівської Аравії вважають, що на саміті ОПЕК представники картелю не вироблять рішення про конкретні дії для захисту цін на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!