"Газпром "продав на першому аукціоні третину запропонованого газу

Четвер, 10 вересня 2015, 20:15

"Газпром експорт" на першому в своїй історії газовому аукціоні зміг продати тільки 1 млрд кубометрів газу із запропонованих 3,2 мільярда кубометрів.

Про це йдеться в повідомленні "Газпром експорту", пише Прайм.

Аукціон на поставку до Європи 3,2 мільярда кубометрів газу через газопровід "Північний потік" протягом зими 2015/2016 року був оголошений "Газпром експортом" 31 липня 2015 року.

Прийом заявок на участь завершився 14 серпня. Попередній відбір для участі в аукціоні пройшли 39 компаній. У кожний з чотирьох днів з 7 по 10 вересня проходили по 3 раунди торгів.

Реклама:

"За результатами аукціону укладено понад чотирьох десятків угод з 15 контрагентами на загальний обсяг більше 1 мільярда кубометрів газу. Це складає більше третини запропонованого на аукціон обсягу. Аукціонні контрактні ціни виявилися вищими контрактних цін "Газпром експорту" на наступний зимовий період за контрактами з нафтопродуктовою прив'язкою в цілому по портфелю, по Центральній і Північній Європі, включаючи Німеччину; так і спотових і форвардних цін на газових хабах Європи", - йдеться в повідомленні компанії.

"Ми задоволені ходом і результатами минулого аукціону. Ми змогли ефективно продати газ на дуже важливому для нас німецькому напрямку, заробити додаткову виручку і придбати цінний досвід", - прокоментував заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Раніше, на запуску торгів 7 вересня, Медведєв говорив журналістам, що для компанії головне не продати максимальний обсяг газу, а отримати максимальну ціну від продажу.

"Газпром", щорічно постачає до Європи близько 150 млрд кубометрів газу, підкреслював, що ця форма продажів - через газовий аукціон - стане додатковим інструментом до системи довгострокових контрактів.

Як відомо, перша торговельна сесія аукціону "Газпрому" з продажу газу для Європи завершилася без єдиної угоди через дуже високі ціни лотів, які не привернули покупців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!