"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ ліквідує "Східно-Промисловий комерцбанк"

Четвер, 10 вересня 2015, 15:47

Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Східно-Промисловий комерційний банк".

Про це йдеться в постанові Правління Національного банку України від 09 вересня 2015 року № 595, повідомляє прес-служба регулятора.

"У зв’язку із проведенням на території Луганська активної фази антитерористичної операції АТ "СП банк" тимчасово з 18 липня 2014 року призупинив свою діяльність. Унаслідок цього НБУ з 21 липня 2014 року заблокував початкові платежі через систему електронних платежів, а з 11 листопада 2014 року – тимчасово виключив АТ "СП банк" з довідника учасника системи електронних платежів", - йдеться у повідомленні..

Згідно із законом, Національний банк має забезпечити прийняття рішення про "відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банків, зареєстрованих на території проведення антитерористичної операції, що не провадять свою діяльність та припинили участь у системі електронних платежів Національного банку України.

Реклама:

Крім того, АТ "СП банк" не був перереєстрований поза зоною антитерористичної операції та не поновив участь у системі електронних платежів, унаслідок чого було прийняте рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!