"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Абромавичуса вмовлятимуть Гонтареву зняти валютні обмеження

Четвер, 10 вересня 2015, 14:36

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір ініціювати скасування адміністративних обмежень на валютному ринку, запроваджених Національним банком для стабілізації курсу гривні.

Про це повідомила заступник глави Мінекономрозвитку - торговий представник України Наталія Микольська на семінарі в Києві, передає УНІАН.

"Ми будемо крок за кроком, як тільки буде стабілізуватися макроекономічна ситуація, скасовувати обмеження на валютному ринку, які є. Принаймні, ми будемо просити Нацбанк зробити це", - сказала вона.

За словами торгпреда, діючі обмеження негативно впливають на динаміку зовнішньоекономічних торгових операцій.

Реклама:

"Потрібно думати над тим, як спрощувати процедури торгівлі. Наприклад, угода (Всесвітньої торговельної організації про спрощення торгівлі - ред.) не передбачає питання спрощення валютного регулювання, але воно зараз стоїть гостро", - підкреслила Микольська.

Як повідомлялося, з моменту переходу до гнучкого курсоутворення на валютному ринку за 2014 рік і два місяці 2015 року гривня знецінилася до долара за офіційним курсом у 3,8 рази до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 гривні за долар.

Після введення НБУ низки обмежень на валютному ринку і отримання першого траншу від МВФ у рамках нової програми, гривня менш ніж за два тижні зміцнилася і коливається в межах 21-23 гривні за долар протягом останніх чотирьох місяців.

Національний банк України 21 серпня продовжив покрокову скасування адміністративних обмежень на валютному ринку, розширивши можливості для юридичних осіб з перерахування іноземної валюти за кордон на підставі індивідуальних ліцензій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!