Індія за сім років вкладе 130 мільярдів доларів в оборону

Четвер, 10 вересня 2015, 14:15

Індія має намір витратити за найближчі сім років 130 млрд доларів на оборону і ще 110 млрд на внутрішню безпеку.

Про це повідомляє в середу видання Economic Times з посиланням на представника департаменту промислової політики та розвитку Шубру Сінгх.

"За наступні сім років очікується, що 130 мільярдів доларів буде витрачено на оборону і додатково 110 млрд доларів на внутрішню безпеку. Це можливість як для вітчизняних виробників, так і для іноземних інвесторів", - сказала вона.

За її словами, за останній рік Індія розмістила оборонне замовлення на суму 2 трлн рупій (близько 30 млрд доларів) в рамках кампаній "Buy in India" і "Make in India".

Реклама:

"Це саме по собі передбачає велику роль іноземних інвесторів і дає більшу гнучкість індійській промисловості для участі в оборонному замовленні", - зазначила Сінгх.

У вересні 2014 року уряд Нарендри Моді представив індійській бізнес-спільноті амбітну концепцію Make in India - програму, покликану перетворити Індію на одного з лідерів світового індустріального виробництва.

Завдяки їй Індія планує залучити інвестиції в 25 секторів економіки - від туризму до гірничодобувної промисловості, причому в більшості секторів дозволені 100% прямі іноземні інвестиції. Була підвищена і допустима частка іноземних інвестицій в оборонний сектор - до 49%.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: