"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Китаю знову знизив курс юаня

Четвер, 10 вересня 2015, 13:32

Курс юаня знижується по відношенню до долара в четвер після того, як Народний банк Китаю знизив довідковий курс національної валюти на 0,22%, до 6,3772 юаня за долар - максимально близько до позначки закриття середи в 6,3778 юаня за долар.

Про це пише "Прайм".

Це одномоментне зниження довідкового курсу юаня є найсильнішим з моменту серпневої девальвації валюти, повідомляє агентство Bloomberg.

Протягом дня коливання юаня можуть складати не більше 2% в будь-яку сторону від довідкового курсу. У четвер вранці китайська валюта знижується приблизно на 0,12%, до 6,3852 юаня за долар.

Реклама:

У середині серпня Народний банк Китаю протягом декількох днів послідовно знизив довідковий курс юаня до долара в сукупності майже на 5%.

У результаті, якщо 10 серпня ринковий курс китайської валюти становив 6,2 юаня за долар, то тринадцятого серпня він опустився вже до 6,4.

Тим часом, у світлі змін курсу китайської валюти прем'єр Держради КНР Лі Кецян заявив, що країна не веде "валютних війн" і планує тримати курс юаня на стабільному рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: