"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Рошені" підтвердили, що хочуть побудувати фабрику без аукціону на землю

Четвер, 10 вересня 2015, 12:01

Корпорація "Рошен" підтверджує, що вже певний час здійснює пошук земельної ділянки для будівництва нових виробничих потужностей і розглядає варіант оренди землі без аукціону.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на заяву компанії.

"Було проведено ретельний огляд наявних вільних земельних ділянок з відповідним цільовим призначенням у Київській області. Найоптимальнішим місцем розташування майбутнього бісквітного комплексу обрано місто Бориспіль, яке, по-перше, розташоване неподалік від логістичного центру "Рошен" у місті Яготин та, по-друге, має визначний фонд кваліфікованих спеціалістів", – йдеться у заяві компанії.

Разом із тим, у "Рошені" підтвердили, що зводитимуть комплекс на території, яку візьмуть в суборенду.

Реклама:

"У разі отримання земельної ділянки у суборенду на загальних умовах і позитивних висновків техніко-економічного обґрунтування корпорація "Рошен" має намір пройти прозору процедуру оформлення права власності на відповідну земельну ділянку, згідно законодавства України", – заявили у компанії.

Таким чином, підтверджується версія, озвучена журналістами програми Радіо Свобода і Першого суспільного "Схеми", що "Рошен" візьме землю в суборенду у КП "Виробниче управління комунального господарства", яке, в свою чергу, отримало ділянки без аукціону, оскільки є комунальним підприємством.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: