"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту продовжують знижуватися

Четвер, 10 вересня 2015, 09:02

Ціни на нафту 10 вересня зберігають негативну динаміку після того, як слабка статистика з КНР і Японії посилила побоювання щодо уповільнення попиту на "чорне золото" з боку азіатського регіону.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:38 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent падала на 1,04% - до 47,15 долара за барель.

Раніше в ході торгів вартість Brent досягала мінімальної позначки з 28 серпня в 46,78 долара за барель. Вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI знижувалася на 0,85%, до 43,77 долара за барель.

Реклама:

Розчарування ринкам принесли дані про те, що обсяг промислових замовлень в Японії в липні в місячному вираженні скоротився на 3,6%, хоча аналітики чекали зниження показника на 3,3%.

Крім того, індекс цін виробників в Китаї минулого місяця скоротився в річному вираженні на 5,9%, у той час як аналітики чекали його зниження на 5,6%.

Інвестори не залишили без уваги і прогноз Управління з енергетичної інформації Міненерго США, згідно з яким вартість північноморської нафти марки Brent в 2015 році становитиме 54,07 долара за барель, а до 2016 року зросте до 58,57 долара за барель.

Таким чином, прогноз погіршений на 0,33 і 0,85 долара за барель у порівнянні з попереднім звітом відомства.

"Я не бачу нічого нового за винятком, можливо, розуміння того, що фундаментальні показники не змінюються швидко. На ринку як і раніше надлишок пропозиції", - сказав виданню The Wall Street Journal аналітик IAF Advisors в Х'юстоні Кайл Купер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!