"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's прогнозує складне відновлення економіки України

Вівторок, 1 вересня 2015, 20:50

Moody's Investors Service відзначає збереження ризику неплатоспроможності України ще до початку розрахунку за зовнішнім боргом, реструктуризація якого узгоджена зі Спецкомітет кредиторів.

Про це повідомляється в огляді оприлюдненому на веб-сайті агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Moody's, зокрема, прогнозує складність відновлення економіки України в найближчі роки, після попереднього істотного зниження реального ВВП і стрибка інфляції.

Більше того, ситуацію погіршують глибокі політичні розбіжності в країні і триваючий військовий конфлікт в східних регіонах, що спричинив втрату ряду промислових активів.

Реклама:

Крім того, узгоджена боргова операція не охоплює реструктуризацію 1,8 млрд доларів інших зобов'язань, у тому числі єврооблігацій Києва, "Укрзалізниці" і кредитів гарантованих державою.

Невирішеним залишається також питання реструктуризації єврооблігацій на 3 млрд доларів, які перебувають у власності Фонду національного добробуту Росії.

Агентство не виключає, що це питання може бути піднято в наступному раунді мирних переговорів між Україною, Росією та ЄС, намічених на вересень в Мінську.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!