Луганські бойовики перевели всі розрахунки в російські рублі

Вівторок, 1 вересня 2015, 13:22

Окупаційна влада захоплених регіонів Луганської області оголосила основною валютою регіону з 1 вересня російський рубль.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на заяву так званого "голови ради міністрів ЛНР" Геннадія Циплакова.

За його словами, причиною цьому стала економічна блокада з боку Києва.

"За його словами, мультивалютна система в ЛНР залишається, в обігу збережуться рубль, гривня, долар і євро, але основний звіт і прив'язка буде до рубля. Виплати заробітної плати, пенсій і соціальних допомог будуть здійснюватися в рублях без прив'язки до української валюті", – пише видання.

Реклама:

Також в рублях буде планування, бюджетна, фінансова і податкова звітність.

Видання додає, що в серпні доля рубля в регіоні склала близько 85%.

У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що причиною такого кроку стала "блокада з боку Києва".

"Ми знаємо про вже досить давню економічну блокаду, економічну ізоляцію і видавлювання з економічної зони України цього регіону. Природньо, регіон в економічному вакуумі жити не може. Там використовуються ті валюти, які найбільш прийнятні в той або інший момент", – сказав Пєсков.

Він додав, що рубль "залишається валютою, яка зберігає свою привабливість, залишається валютою, на яку можна опиратися, тому природньо, що як міжнародна валюта він може використовуватися скрізь".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: