Рубль падає через зниження цін на нафту

Вівторок, 1 вересня 2015, 11:51

Рубль дешевшає у вівторок на тлі зниження нафти і негативних тенденцій світових ринків після слабких показників китайського промсектора.

Про це пише Рейтер.

До 11:04 долар на Московській біржі торгувався поблизу позначки 65,48 рубля, на 1,9% вище попереднього закриття.

Євро до цього часу оцінювався в 74,05, на 2,6% вище попереднього закриття.

Реклама:

Нафта марки Brent зараз торгується поблизу в 52,15 долара за барель, на 3,7% нижче закриття сесії понеділка, за підсумками якої вона зросла на 8%, досягнувши в кінці дня одномісячного максимуму 54,32 долара, а рубль слідом за нафтою вийшов в понеділок на пік 2,5 тижнів.

Нафта дешевшає у вівторок через закриття коротких позицій і фіксації прибутку після стрибка нафтових цін на тлі новин про зниження видобутку нафти в США і заяв ОПЕК про готовність обговорювати з країнами-експортерами, що не входять в картель, ситуацію на ринку, що може призвести до скорочення видобутку.

Свою роль відіграє і погіршення промислових показників КНР, що загрожує зниженням споживання нафти Китаєм.

Індекси ділової активності в промисловості Китаю - як офіційний, так і компанії Caixin - відбили спад галузі в серпні: обидва сьогодні вийшли нижче ключової позначки 50 пунктів, що відокремлює зниження від зростання, причому останній показник досяг гіршого значення з березня 2009 року - 47,3 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: