Мінінфраструктури вдосконалило процедуру справляння портових зборів

Вівторок, 1 вересня 2015, 11:21

Міністерство інфраструктури України вдосконалює процедуру справляння портових зборів у морських портах України.

Проект наказу "Про внесення змін до наказу Міністерства інфраструктури від 27 травня 2013 року № 316" вже пройшов процедуру державної реєстрації, повідомляє прес-служба міністерства.

Як зазначається, документ удосконалює чинні норми справляння портових зборів та запроваджує низку нововведень.

Документ передбачає звільнення від сплати канального збору суден із осадкою до 4 м за проходження Бузько-Дніпровсько-лиманським і Херсонським морським каналами; встановлення окремих ставок корабельного збору для портових операторів-власників операційних акваторій як механізму компенсації коштів, вкладених ними у розвиток акваторії морського порту.

Реклама:

Крім того передбачається звільнення від сплати портових зборів суден під час постановки на якір без виконання у цьому морському порту вантажних операцій; недопущення подвійного нарахування портових зборів при проходженні судном акваторії порту та операційної акваторії.

Документ також передбачає систематизацію чинних знижок на портові збори, які раніше були визначені окремими наказами, що дозволить зробити процедуру їх справляння більш прогнозованою та прозорою; встановлення для круїзних пасажирських суден закордонного плавання знижки в розмірі 50% до ставок портових зборів в усті та на р. Дунай.

Також передбачається звільнення від сплати причального збору суден ВМС України; удосконалення системи обліку маякового збору ДУ "Держгідрографія" тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: