У Абромавичуса хочуть створити титановий держхолдинг

Неділя, 9 серпня 2015, 14:25

Україна може повернутися до планів створення державного титанового холдингу.

Про це повідомив старший радник міністра економічного розвитку і торгівлі та керівник цільової команди з реформи держпідприємств Адомас Аудіцкас, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мінекономрозвитку вивчає можливість створити титанову холдингову компанію. Поки що ми не маємо всіх відповідей, але скоро їх отримаємо", - написав він у ході веб-конференції.

Відповідаючи на інше питання, Аудіцкас зазначив, що до складу такого холдингу може увійти підконтрольне державі, але перебуває в процесі банкрутства ПАТ "Сумихімпром", яке Фонд держмайна хотів продати.

Реклама:

"Мінекономрозвитку зараз проводить аналіз доцільності створення холдингової компанії для підприємств титанової промисловості. За результатами цієї роботи може бути прийнято рішення про включення "Сумихімпром" до складу цієї холдингової компанії", - написав радник міністра.

Аудіцкас додав, що в даний час державна "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", що володіє Іршанським і Вільногірським гірничо-металургійним комбінатом по видобутку титанової сировини - ільменіту, працює над стратегією і готується до корпоратизації.

"І там буде проведено міжнародний аудит", - додав керівник цільової команди з реформи держпідприємств.

Відповідаючи на питання про долю "Заводу порошкової металургії" (Бровари Київської обл.), Аудіцкас вказав, що поки в планах міністерства залишити підприємство у власності держави.

"Зараз міністерство шукає нового керівника для цього підприємства, який запропонує план розвитку компанії", - повідомив старший радник міністра.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ДП "ОГХК") почало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли урядом України було прийнято рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

До останнього часу плани створення титанового холдингу в Україні за участю держактивів активно просувала Group DF, що об'єднує активи українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: