Холдинг Баффета купує металургійну корпорацію за 30 мільярдів

Неділя, 9 серпня 2015, 11:20

Інвестиційний холдинг мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway близький до покупки американської металургійної корпорації Precision Castparts.

Про це йдеться в повідомленні The Wall Street Journal, пише ТАСС.

Як повідомляється, сума операції може перевищити 30 млрд доларів.

Як уточнює видання, дана покупка стане найбільшою угодою в історії Berkshire Hathaway.

Реклама:

Згідно із відомостями газети, офіційно про придбання буде оголошено наступного тижня.

Precision Castparts, заснована в 1949 році в місті Портленд (штат Орегон), виробляє сталеві виплавлювані деталі для оборонної й аерокосмічної галузей, у тому числі для компанії Boeing, а також постачає обладнання для електростанцій і нафтогазових терміналів.

Поточна ринкова вартість корпорації оцінюється в 26,7 млрд доларів, в 2014 році її дохід становив 9,6 млрд доларів.

Станом на кінець березня цього року інвестиційний холдинг Баффета був одним з найкрупніших акціонерів Precision Castparts, володіючи 3% цінних паперів.

Як повідомляє The Wall Street Journal, досі найбільшою угодою, укладеною Berkshire Hathaway, було придбання в 2010 році техаської залізничної кампанії Burlington Northern Santa Fe за 26 млрд доларів.

Berkshire Hathaway був заснований Баффеттом в 1955 році. З роками холдинг перетворився на конгломерат, що складається з приблизно 80 компаній. Вони працюють в таких областях, як страхування, інвестиції, виробництво і торгівля меблями, ювелірними виробами, одягом і продовольством.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: