"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заборгованість по зарплаті в Україні становить близько 2 мільярдів - Розенко

Неділя, 9 серпня 2015, 09:52

На сьогодні заборгованість із заробітної плати по Україні вже досягла майже 2 млрд грн, оскільки роботодавці використовують військову ситуацію на Сході і порушують права громадян.

Про це заявив міністр соцполітики України Павло Розенко в ефірі "5 каналу".

"На сьогоднішній день заборгованість по заробітній платі в цілому по Україні вже досягла майже позначки в 2 млрд гривень. Це негативний процес, коли порушується основне соціальне право працюючого українця, коли людина відпрацьовує свій робочий час, а не отримує зарплату. Роботодавці користуються воєнною ситуацією на сході і порушують права громадян. Міністерство оголошує сьогодні війну таких недбайливих", - зазначив Розенко.

Разом з тим, міністр додав, що згідно з проведеним розрахунком, в Україні 4 млн громадян відчувають потребу в соцзахист внаслідок підвищення цін.

Реклама:

"На сьогодні вже більш 2 млн 100 тисяч осіб оформили субсидії за новою реформованою системою. В цілому сьогодні в місцевих органах влади знаходиться приблизно ще 500 тисяч звернень від сімей, які обробляються поступово", - уточнив Розенко.

Таким чином, за його словами, міністерство поставило кілька завдань перед главами обласних адміністрацій - буквально протягом декількох днів завершити повністю оформлення тих субсидій, які сьогодні знаходяться у них на розгляді.

"Національна мета для всіх адміністрацій – 4 млн громадян (був зроблений розрахунок по кожній області), - це приблизна кількість людей, що вимагають соцзахисту внаслідок підвищення цін", уточнив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: