Яресько підтвердила дату переговорів з кредиторами

Субота, 8 серпня 2015, 12:42

Міністр фінансів УкраіниНаталія Яресько наступного тижня відправиться в Сан-Франциско, на зустріч з кредиторами України для фінального раунду переговорів щодо реструктуризації боргу.

Про це міністр фінансів написала на своїй сторінці в Facebook.

"Наша мета полягає в досягненні такої угоди в питанні реструктуризації, яке буде відповідати всім трьом цілям програми українського уряду, узгодженої з МВФ. Ця угода має 1) зменшити тиск на платіжний баланс України протягом найближчих чотирьох років на суму 15,3 млрд; 2 ) зміцнити стійкість боргу України шляхом зменшення його співвідношення до ВВП до 2020 року до рівня не більше ніж 71%; 3) забезпечити, щоб потреба у фінансуванні після завершення програми МВФ (2025) була більше, ніж у середньому 10% від ВВП. Іншими словами, реструктуризація, відповідно до цих цілей, повинна забезпечити повернення України до середньострокової стійкості боргу та фінансовому здоров'ю", - пише Яресько.

Раніше комітет кредиторів України на чолі з Franklin Templeton назвав неприйнятною останню пропозицію Міністерства фінансів України з реструктуризації боргів.

Реклама:

Нагадаємо, 4 серпня Мінфін направив оновлену пропозицію кредиторам України з реструктуризації зовнішнього боргу і запропонував провести переговори 6 серпня в Лондоні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!