"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent впала нижче 49 доларів

П'ятниця, 7 серпня 2015, 20:18

Котирування ф'ючерсів на нафту в п'ятницю впали до багатомісячних мінімумів на тлі зміцнення долара.

Про це пише "Прайм".

Уже ряд тижнів ціни на нафту знижуються до 6-річних мінімумів через тривоги щодо великої пропозиції нафти та ймовірного ослаблення попиту в Китаї.

Попит на нафту зазвичай падає восени після літнього сезону активних автомобільних поїздок. Восени НПЗ зазвичай проводять планові технічні роботи.

Реклама:

Згідно з даними Мінпраці США, число робочих місць поза сільським господарством у липні зросло на 215 тисяч. Після виходу цих даних долар зміцнився проти інших основних валют. Більш сильний долар зазвичай робить нафту, яка торгується за валюту США, менш привабливою в ціні для власників інших валют.

Вересневі ф'ючерси на легку малосірчисту нафту на NYMEX нещодавно торгувалися зі зниженням на 43 цента, або на 1%, по 44,23 долара за барель, котирування можуть завершити торги на найнижчій позначці з березня.

Нафта Brent на ICE Futures Europe нещодавно торгувалася з пониженням на 63 цента, або на 1,3%, по 48,89 долар аза барель. У п'ятницю котирування Brent можуть завершити торги на найнижчій позначці з січня.

Трейдери також чекають публікації щотижневих даних по буровим установкам. Між тим, надлишок нафти, який з минулого року чинить тиск на ціни, майже не демонструє ознак ослаблення.

Число діючих бурових установок в США різко впало після зниження цін на нафту минулого року. До теперішнього часу число бурових установок приблизно на 60% менше у порівнянні з піком 1609 одиниць, досягнутим в жовтні.

В останні тижні число діючих бурових установок зростало, викликаючи в інвесторів сумніви в зниженні виробництва нафти в США на тлі низьких цін.

Ф'ючерси на бензин нещодавно торгувалися зі зниженням на 1,6%, по 1,6220 долара за галон. Ф'ючерси на дизельне паливо подешевшали на 0,3% до 1,5458 долара за галон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!