"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки розробить експортну стратегію України

П'ятниця, 7 серпня 2015, 20:04

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розпочало роботу над створенням національної експортної стратегії.

Про це йдеться на сайті відомства.

Як зазначається, для її розробки та плану дій на найближчі 5 років відомство отримає міжнародну експертну підтримку.

Мінекономіки відзначає, що існує потреба у перебудові наявного підходу до політики зовнішньої торгівлі та визначення нових пріоритетів.

Реклама:

"Ці зміни потребують нової нормативної та інституційної бази, яка включатиме стратегічне планування відносин з окремими країнами та регіонами світу", - йдеться у повідомленні. 

Розробити стратегію допоможе інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund  у рамках програми: "Україна: Програма лідерства, сприяння експорту, залучення інвестицій та розвитку".

"У держави вперше за історію незалежності з’явиться повноцінна експортна стратегія, і Україна, завдяки цьому, отримає чіткий план дій на найближчі п’ять років", - зазначила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська.

"Ми вдячні фонду, який відгукнувся на наш запит, та надає допомогу уряду України в розробці та реалізації перспективної політики сприяння експорту", - сказала вона. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!