"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова заявили, що "Нафтогазвидобування" може зупинитися

П'ятниця, 7 серпня 2015, 15:41

ПРАТ "Нафтогазвидобування" восени поточного року може припинити видобуток вуглеводнів через арешт рахунків і майна компанії, а також заборону на продаж газу, що видобувається, і конденсату.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація критична в компанії, оскільки потрібно платити рентні платежі, фінансувати діяльність. Поки що ми добуваємо, але це останній місяць. Я думаю, якщо не буде розблоковано діяльність компанії, нам доведеться глушити свердловини, зупиняти, тому фінансово компанія сьогодні паралізована", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.

За його словами, газ, що нині добувається, закачується в підземні сховища. Об'єм видобутого і закачаного компанією газу становить майже 400 млн кубометрів.

Глава ДТЕК наголосив, що судові рішення про накладання арештів блокують діяльність компанії та "не мають нічого спільного із законом".

Реклама:

"Заарештовані акції, заарештована продукція, заарештовані основні фонди. Усе що там сьогодні заарештоване у двох справах. Не лише у справі, пов'язаній із зникненням колишнього директора, а й ще у податковій справі. Там несплата 120 млн грн, що вже в судах було виграно", - додав Тимченко.

Як повідомлялося, робота "Нафтогазвидобування" блокується з 30 березня 2015 року в рамках кримінального провадження, відкритого в 2012 році за фактом зникнення екс-глави компанії Олега Семинського. На думку компанії, це виробництво не має ніякого відношення до господарської чи іншої діяльності ПрАТ.

"Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газодобувна компанія в Україні. Основний акціонер - енергетичний холдинг ДТЕК. Компанія розробляє ліцензійні ділянки на двох родовищах у Полтавській області - Семиренківському і Мачуському. Доведені запаси природного газу становлять 20 млрд куб. м, газового конденсату - 2 млн тонн.

Нагадаємо, що "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році екс-депутатом від Партії Регіонів Миколою Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенка в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

У квітні 2013 року Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобуванні" з 25% до 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: