В РФ під виглядом європейських знищували українські або російські сири

П'ятниця, 7 серпня 2015, 11:46

Заборонені європейські сири, які 6 серпня знищили в Білгородській області на полігоні побутових відходів за допомогою бульдозерів і катка, були, найімовірніше, українського або російського виробництва.

Про це свідчать фото, розміщені на сайті Россільгоспнагляду.

Зокрема, на одній зі світлин чітко видно на поверхні сиру цифри з чорного або синього харчового пластику (поліетилену).

Таке маркування є досить цікавим з огляду на те, що жоден з європейських заводів та фабрик подібні елементи в сирі не розміщує - це застарілий метод маркування. Натомість нині інформація щодо дати виготовлення та партії найчастіше випалюється лазером на скоринці сиру або наноситься на упаковку.

Реклама:
Розчавлений "європейський" сир з пластиковими цифрами

Водночас практика розміщення пластикових цифр була досить широко розповсюджена на території колишнього СРСР. Низка українських та російських заводів все ще продовжує наносити подібне маркування на сир власного виробництва.

Варто зауважити, що цей "нюанс" помітили також і користувачі Facebook, яких зацікавило, яким чином російські чи українські цифри потрапили на "європейські" сири.

Цілком вірогідно, що 10 тонн сиру, показово розчавлені російськими службами, не були французького чи швейцарського походження. Адже головки сиру такого ж кольору та розміру, як і "пронумерована", складають значну частину знищеної "європейської" продукції на фото з Білгородській області. 

Як відомо, в Росії з 6 серпня почав діяти указ про знищення продуктів, які потрапили під російське ембарго. Відповідний документ президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. Нагадаємо, загалом за 6 серпня, за повідомленнями російських ЗМІ, було знищено 250 тонн європейських продуктів.

Шукатимуть і знищуватимуть заборонені товари не тільки на кордоні, а й по всій території Росії.

Крім того, у Держдумі пропонують ввести кримінальне покарання для осіб, причетних до ввезення в Росію продуктів, що потрапили під ембарго.

При цьому поїдання російськими чиновниками санкційної продукції, призначеної до знищення, буде вважатися порушенням і підпадати під кримінальну статтю.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!