"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірмам Коломойського заборонили торгувати на біржах на сотні мільярдів

П'ятниця, 7 серпня 2015, 10:03

ПАТ "Код інвест" очолило список компаній, торгівлю акціями яких НКЦПФР припинила на усіх фондових біржах.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на регулятора.

Торгівля паперами цієї та інших фірм заборонена "з метою захисту інвесторів у цінні папери та держави", пише видання.

Загалом у переліку 78 компаній з загальним об’ємом торгів у 2014-2015 роках на суму 384,44 млрд грн і загальною капіталізацією 460,18 млрд грн.

Реклама:

З цієї суми третина капіталізації 141,44 млрд грн і об’єм торгів цінними паперами 67,76 млрд грн припадає на "Код інвест".

Найбільшими акціонерами цієї дніпропетровської фірми є віргінські офшори "Елброуф інтернашіонал корп." (Albroath international corp.) і "Мелчет інвест лімітед" (Melchett invest limited).

"Melchett" відоме як акціонер будівельної компанії "Аеробуд", "Верхньотокмацького хлібоприймального підприємства" і "Білогірської реалізаційної бази хлібопродуктів". Облік прав власності цих підприємств здійснюють "Приватбанк" Ігоря Коломойського та "Славутич-реєстратор" Геннадія Корбана.

"Albroath" відоме як акціонер "Одеське ВАТ по експорту та імпорту нафтопродуктів", облік прав власності якого також здійснює "Приватбанк". У 2012 році податківці зарахували "Albroath" до нерезидентів, пов’язаних з "Приватом".

Ще більше від "Код інвесту" торгувались папери ПАТ "Силові електронні прилади управління" - на суму 88 млрд грн. За даними НКЦПФР, капіталізація цієї фірми була другою за розміром - 33,64 млрд грн.

Найбільшими акціонерами ПАТ "Силові електронні прилади управління" є два офшори - віргінський "Еверрін коммершіал с.а." (Everrin commercial s.a.) і "Балліоті ентерпрайзес Лтд" (Ballioti enterprises ltd) з Сент-Кітс і Невіс.

"Ballioti" відоме як акціонер вищезгаданого "Аеробуду", ВАТ "Троянівський елеватор" і ЗАТ "Запорізький оліяжиркомбінат", облік прав власності яких здійснює "Приватбанк".

На третьому місці в рейтингу за капіталізацією з показником 28,81 млрд грн. знаходиться дніпропетровське ПАТ "Київшляхбуд".

Найбільшим акціонером фірми є кіпрська компанія "Лакріно інвестментс лімітед" (Lucrino investments limited). Вона також згадується як власник акцій низки підприємств, якими розпоряджався "Приватбанк". 

натисніть для збільшення 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: